Tisztelt Ügyfeleink, Kedves Szülők!

A bosszúpornótól a virtuális valóságig: 2020 márciusában elindult a Gyerekaneten.hu, az NMHH szülőknek szóló, szótárszerkezetben felépülő információs oldala.

A weboldal arra vállalkozik, hogy néhány bekezdésnyi szócikkben lefordítsa és röviden megmagyarázza a szülők generációinak azt a digitális világot, amelyben a gyermekeik látszólag magabiztosan közlekednek. Megmutatja a veszélyeket, a kockázatokat, de azt is, miben és miért lelik örömüket a gyerekek az online világban, valamint tanácsokat ad a tudatos döntésekhez bonyolult online szituációkban. 

Az algoritmustól a tényellenőrzésig sok területet feldolgoz az oldal, de a legfőbb célja a témaválasztásokkal arra biztatni a szülőket, hogy beszélgessenek a gyerekeikkel azokról a netes kérdésekről is, amelyekre nincs egyszerű válasz. 

A Gyerekaneten többek között bemutatja a népszerű közösségi médiaoldalakat az Ask.fm-től a YouTube-ig, a netes fenyegetéseket az adathalászattól a zsarolóvírusig, a kapcsolódó önvédelmi megoldásokkal együtt, de kitér a netes randizás jelenségeire és a videojátékok világára is. 

Az internet a gyermekek számára nem csak az új ismeretek végtelen tárháza, hanem számos veszélyt rejt magában. Ezen veszélyforrásokat egyre több szülő ismeri fel, és felelős gondolkodásuknak köszönhetően igénylik a technikai segítséget gyermekeik védelme érdekében. Az interneten Díjmentes szűrőszoftverek állnak rendelkezésre, amelyek segítik a gyermekek biztonságos internethasználatát.

Ajánlott szűrűszoftverek:

Google Family szűrőszoftver (A Google ingyenes szűrőszoftver)

Windows Family alkalmazás (A Windows ingyenes szűrőszoftver)

Norton Family szűrőszoftver (Fizetős, de teljes körű védelmet nyújtó szűrőszoftver)

NMHH szűrőszoftver katalógus (Az NMHH által összegyűjtött szűrőszoftver katalógus, a teljesség igénye nélkül)

Információs oldalak: 


Gyermekbarát internet (Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete)

Netezz okosan program weboldal (Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat)

Tegyen Ön is gyermeke digitális biztonságáért!