Főoldal / Üzleti szolgáltatások

Virtuális magánhálózat

vpn

Mint azt neve is mutatja, a VPN (Virtual Private Network) egy olyan megoldás, ami lehetőséget biztosít számunkra, hogy a fizikai rétegtől elvonatkoztatva egy saját, zárt hálózatot hozzunk létre, akár az Interneten. A technológia lényege, hogy adataink a nyílt internet kapcsolat felett közlekednek egy titkosított, elkülönített virtuális kapcsolaton keresztül.

  • Telephelyek olcsó összeköttetése - bérelt vonal helyett:

A VPN technológiát leggyakrabban telephelyek biztonságos összekötésére alkalmazzák, ha a direkt fizikai összeköttetés vagy a bérelt vonal költségei túl magasak lennének. A VPN kapcsolatok biztonságos és költséghatékony összeköttetést biztosítanak.

  • Távoli bejelentkezés a céges hálózatba (távmunka, otthonról):

Másik fő felhasználási terület a távmunka biztosítása, lehetővé teszi, hogy távolról hozzáférjünk a céges erőforrásokhoz (szerverekhez, hálózati adattárolókhoz, levelezéshez). A távolról dolgozó alkalmazott titkosított VPN csatornán keresztül csatlakozik a rendszerhez.

  • Azonosítás, több faktoros azonosítás

A biztonságot növelhetjük úgynevezett Token-ek használatával. A Token egy olyan, pl. USB csatlakozójú eszköz, amely nélkül még a megfelelő jelszó ismeretében sem lehet a VPN kapcsolatot létrehozni, így védve hálózatunkat az illetéktelen behatolóktól.

Amit nyújtunk Önnek:

Kulcsra kész VPN megoldás csomagok, pár napos beüzemelési idővel. Egyedi igények esetén helyszíni felmérés, tervezés, ajánlat készítés, üzemeltetés, bővítés.